History

Geschiedenis Chopper Club Nederland

Zoals overal in Nederland zag je ze ook in Zaandam aan het eind van de jaren ’70:
de motorrijders die zich onderscheidden van de rest door zich niet te hullen in felgekleurde pakken, integraal helmen en geavanceerde motorlaarzen, maar in zwarte leren Jackies, ouwe gore spijkerbroeken en vette leger kistjes. Een zwart gespoten pothelm op de gemillimeterde kop en onder de kont een meestal afgetrapte ouwe jap met lange vorkpoten, een sportster tank en een bananen zitje.
Je zoekt elkaar dan al gauw op.

De club lokte vele bikers uit de omgeving aan en onder leiding van president Ed was er in het eerste jaar een fors verloop onder de ‘leden’.

In centrum Zaandam was toen (nu absoluut niet meer) de Koperen Bel dé ontmoetingsplaats voor de naar vertier en gezelschap zoekende biker.
De daar aanwezige groep kwam via een advertentie in aanraking met een paar jongens uit Amsterdam die in Engeland kennis hadden gemaakt met de National Chopper Club (een toen ongeveer 7 jaar oude club met chapters over heel Engeland en Ierland). Deze jongens hadden in overleg met deze Britten plannen opgevat om een Nederlandse afdeling op te richten.
Dit idee werd gretig opgepakt en met de Zaandamse en Amsterdamse mannen werd gezocht naar een ontmoetingsruimte. Dit werd in Zaandam gevonden, maar na
heftige problemen met de buurman kregen we van de gemeente Zaanstad op een pracht locatie een honk aangeboden: het clubhuis waar we nu al ruim 30 jaar zitten.

ccn_name_header_01

 

ccn_ed

 

 

Sjaak:
Na een goed jaar stopte voorzitter en medeoprichter Sjaak (alle contacten met de club heeft hij ook meteen verbroken).

 

 

 

 

 

ccn_ron

Ron:
Ook hij hield de functie na korte tijd voor gezien en onder leiding van de derde president Ron begon de club meer structuur te krijgen.
Naast Zaandam kwamen er regio’s bij en de club begon nationale bekendheid te krijgen.
Deze bekendheid dankten we niet in de laatste plaats door de jaarlijkse Chopper Show in Beverwijk, in die jaren zonder meer de grootste in z’n soort in Nederland.

 

 

 

 

 

ccn_raaf

Raaf:
Na zo’n kleine drie jaar droeg Ron het presidentschap over aan Raaf, die de functie tot ver in de jaren negentig heeft volgehouden.
In deze jaren breidde de club zich niet alleen nationaal, maar ook internationaal uit: achtereenvolgens kreeg de Chopper Club afdelingen in België, Luxemburg, Noorwegen en Duitsland.

 

 

 

 

 

 

ccn_osse

Osse:
In 1996 werd Osse gekozen als president van Chopper Club Nederland.
Onder leiding van deze internationaal gerespecteerde president heeft de club zich aangepast qua sfeer en organisatie aan de eisen die vandaag de dag aan een motorclub worden gesteld.

 

 

 

 

 

 

ccn_marcel

Marcel:
Na 16 pittige jaren is de taak begin 2013 overgenomen door Marcel
Met vele jaren bestuurservaring als penningmeester zien we de toekomst onder zijn leiding met zeer veel vertrouwen tegemoet.

 

 

 

 

 

 

Chopper Club Nederland beschikt over twee clubhuizen: west (in Zaandam) en oost (in Wezep). Door de jaren heen heeft de Chopper Club zijn eigen identiteit weten te behouden. Naast de brotherhood staat de eigengebouwde motor centraal.
De internationale runs en feesten worden steevast druk bezocht en zo worden de minstens even belangrijke internationale contacten onderhouden.

Momenteel heeft de Chopper Club afdelingen in Engeland, Ierland, Schotland, Wales, Nederland,
België, Duitsland, Noorwegen en Macedonië.

Ride free, we komen elkaar ongetwijfeld ergens tegen.

ccn_name_bottom_01